8 november 2024

BKG Ledenbijeenkomst Crematorium Pelgrimshof 7nov2024

Tekst: Tineke Mols
Bron: Gemerts Nieuwsblad

Verenigingszaken, werkcentrum en zeven nieuwe leden.

Het BKG leeft volop! Dat bewees de ledenvergadering maar weer eens waar afgelopen donderdag maar liefst 95 leden aanwezig waren. Zij kregen een interessante rondleiding bij crematorium Pelgrimshof en waren vol lof over het bijzonder fraaie gebouw.

Maar eerst was daar de vergadering: In de doorgaans serieuze sfeer van de aula werd er deze keer volop gelachen tijdens een vrolijke vergadering. Voorzitter Erwin van Limpt opende losjes waarop Frans Ploegmakers meteen het eerste agendapunt voor zijn rekening nam. Er was weer volop overleg geweest met de gemeente Gemert-Bakel over onder meer de omgevingsvisie waar in alle kerkdorpen aan wordt gewerkt. Veel leden vulden de enquête in over de mobiliteitsvisie, met name over de wegen rond Gemert en de problemen bij de Beekse brug. Ook een energiehub staat nog steeds op de agenda. “Als hier meer nieuws over is, horen jullie het meteen”, aldus Ploegmakers.
Richard Huisman vertelde over een nieuw idee om de problemen rond N279 en Beekse brug op te lossen. In een volgende vergadering komt hij hier op terug.
De deelnemers van de Open Bedrijvendag hadden onlangs een rondleiding gehad bij ASML. ‘Wat kunnen we samen nog meer doen’ was de vraag van de dag. Ideeën daarover blijven welkom. Elke deelnemer kreeg een mooie paraplu. Ideeën, suggesties en opmerkingen kunnen alle BKG-ers sowieso altijd deponeren op het mailadres info@bedrijvenkontaktgemert-bakel.nl.
De nieuwe data voor 2025 van de ledenvergaderingen, après-ski borrel en de jaarlijkse zomerborrel werden bekend gemaakt en er waren maar liefst zeven nieuwe leden te verwelkomen: Dagbesteding Mazzel, De Wit Bouwbedrijf, Charon Troost, Assistly Business Support, Branten Advies, Teuwen Heftrucks en Pelgrimshof.
Zij maakten dankbaar gebruik van de kans om zich aan de vergadering voor te stellen. De laatste, Pelgrimshof, was tevens al de gastheer van de BKG-bijeenkomst.
Karin Reijnders vertelde over de relatie met het onderwijsveld en de arbeidsmarkt. De aftrap voor een nieuwe Technologyweek had al weer plaatsgevonden. Omdat er rond jongeren ook problemen leven, worden ouders, onderwijs, overheid en ondernemers hier samen bij betrokken.
Karlien Gootzen van Doregraaf vertelde over leerlingen die bedrijven kunnen bezoeken. Bij Sterk Techniek Onderwijs wordt gezorgd voor extra ondersteuning bij bijvoorbeeld leerlingen met een migratieachtergrond. Zij nodigde haar gehoor uit het vooral te laten weten als bedrijven stageplekken konden aanbieden.
Dorethé van Eijk van Werkcentrum Helmond de Peel en Erik Jansen van Senzer vertelden over hun werk. Zij kunnen antwoord geven over vragen over werk, scholing en werkgeverschap en bieden hulp aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die voor werkgevers wel degelijk wat kunnen betekenen. “Wat hebben jullie als bedrijf nodig om deze mensen aan het werk te krijgen?”, vroegen ze zich hardop af.
Tot slot was daar Paul van Weert van Pelgrimshof die een interessante rondleiding gaf in zijn prachtige gebouw en was het tijd voor de gebruikelijke borrel.

Deel dit artikel!