23 juni 2021

Pilot volbracht! Match tussen leerlingen en bedrijven

Op de foto: Silke en Sanne doen praktijkervaring op bij Fysiotherapeut Wout

“Is fysiotherapie net zo leuk en interessant als het mij lijkt?” Om antwoord te krijgen op deze vraag doen Sanne Bekkers en Silke van Helvoort bij een lokaal bedrijf hun eerste praktijkervaring op.

Voor het pilotproject ‘Talent in Beeld, Talent in Actie’  brengen leerlingen uit havo 3 van het Commanderij College locatie Macropedius hun eigen talenten in beeld. Op basis van deze individuele skills zijn ze gematcht aan een lokaal bedrijf. Om een beter beeld te krijgen van deze onderneming nemen leerlingen een kijkje in de keuken en maken ze een bedrijfsprofiel en een vlog. Aan het eind van het project presenteren scholieren de resultaten. Daarna kiezen leerlingen, ouders, bedrijven en een onafhankelijke jury de beste presentatie, de beste vlog en het mooiste bedrijfsprofiel. Op dinsdag 29 juni vieren we dit feestje samen op locatie Macropedius.

Het Gemertse Vita Forum Fysiotherapie is een van de bedrijven die aan het project meedoet. “Iedereen die heeft het meegemaakt weet hoe lastig het is om een studiekeuze te maken”, zegt fysiotherapeut Wout van Paassen. “Dit project biedt leerlingen de kans om al in een vroegtijdig stadium kennis te maken met een beroep of branche waar ze interesse in hebben. Dat helpt hen om een afgewogen beroepskeuze te kunnen maken.”

Voor deelnemende bedrijven is het project een goede mogelijkheid om in contact te komen met lokaal talent en jonge mensen tijdig aan je te binden, geeft Wout aan. “Zo investeer je samen in de toekomst.”

Wout wil de leerlingen het vak laten beleven, zoals de professional het zelf beleeft. “Ze kennen fysiotherapie van buitenaf, als cliënt of omdat een familielid of bekende er ervaring mee heeft. Maar het is veel meer dan alleen behandelen. Dat laat ik ze graag zien. “

Sanne en Silke zijn heel benieuwd hoe het er achter de schermen aan toegaat bij de fysio. “We hebben allebei het profiel Natuur en Gezondheid. Volgend jaar moeten we kiezen in welke vakken we examen gaan doen en voorsorteren op een vervolgopleiding. Fysiotherapie is op dit moment onze eerste keus. We willen allebei mensen vooruithelpen met hun gezondheid, maar zien het niet zitten om chirurg of verpleegkundige te worden. Daar komt te veel bloed bij kijken.  Daarom is het fijn dat Wout ons wegwijs maakt in de wereld van de fysiotherapie.”

‘Talent in Beeld, Talent in Actie’ is een gezamenlijk initiatief van Commanderij College, Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG) en New Boxes. Karin Reijnders en Martin Jacobs zijn binnen BKG de aanspreekpunten van dit project.

Deel dit artikel!