6 februari 2023

Eerste Bedrijvenavond Doregraaf | 7 maart ’23

** UPDATE | ZIE ONDER **

Als ondernemer ben je een onmisbare schakel tussen praktijk en onderwijs. Commanderij Collega vindt het contact tussen jullie als ondernemer en hen als school heel waardevol. Daarom organiseren zij bedrijvenavond voor jullie op dinsdag 7 maart 2023.

In het eerste deel neemt de gastspreker je op een actieve en bevlogen manier mee in haar verhaal en geeft je concrete handvatten om jongeren binnen jouw bedrijf in hun kracht te zetten.
Vervolgens gaan we in groepen uiteen naar de verschillende praktijklokalen. Samen met docenten en lokale ondernemers uit hetzelfde werkveld gaan we aan de slag met:

  • Welke vaardigheden en kennis zijn er nodig om in jouw bedrijf te komen werken? En wat vraagt dit van ons onderwijsaanbod?
  • Hoe kunnen we nog beter samenwerken?

Er is natuurlijk volop ruimte voor eigen inbreng.

Inloop is vanaf 19.00 en het programma duurt tot 21.30. Na afloop is er nog gelegenheid elkaar informeel te ontmoeten.

Je kunt je voor deze avond aanmelden door te klikken op de link: Aanmelden bedrijvenavond.
Een uitnodiging met het definitieve programma ontvang je na aanmelding via de mail.

** UPDATE **

Eerst bedrijvenavond Doregraaf een succes!

Dinsdag 7 maart vond op vmbo-pro Doregraaf de eerste editie van de bedrijvenavond plaats. Ruim 40 ondernemers/stagebedrijven mochten we die avond op onze school ontvangen. Een avond met als doel banden aanhalen en samenwerking waar nodig versterken. Bovenal wilden we graag een keer iets voor ons netwerk aan stagebedrijven terug doen.
Uit een eerder overleg met ondernemers kwamen vragen naar voren over het begeleiden van jongeren. Een gastspreker gaf daarom in het algemene deel van deze avond tips hoe jongeren te motiveren en in hun kracht te zetten binnen je bedrijf.
Tijdens het tweede deel van de avond gingen de ondernemers in groepen uiteen en bezochten ze onze praktijklokalen. Ze eindigden in het praktijklokaal waar hun bedrijf het beste bij aansloot. Hier gingen ze met de praktijkdocenten in gesprek over o.a. de inhoud van het profiel, aanbod van keuzedelen, gastlessen etc. Bij vertrek ontving iedereen een kleine attentie in de vorm van een mok met de slogan van Doregraaf “leren leren voor het leven”, gevuld met wat lekkers. Het was een succesvolle eerste bedrijvenavond die we graag jaarlijks terug willen laten komen.

Ondernemers/stagebedrijven heel hartelijk dank voor jullie komst en input!

Mocht je deze avond gemist hebben en kunnen wij als school iets voor jou betekenen? Neem dan gerust contact op met Sandra Pouwels, coördinator buitenschools leren Doregraaf: 0492-370055 of pou@commanderijcollege.nl.

Deel dit artikel!